Wie zijn we?

Groepspraktijk Eclips is een groepspraktijk voor psychologische hulpverlening en multidisciplinaire psychodiagnostiek. Wij zijn al meer dan 10 jaar een referentie in Kortrijk en hebben recent ook een tweede vestiging in Gent. Naast een masterdiploma hebben onze medewerkers een erkende psychotherapeutische of psychodiagnostische opleiding genoten of zijn daarvoor in opleiding. We werken ook met een stress- en burn-outcoach.

Wat doen we?

coaching, begeleiding en psychotherapie
Wij bieden professionele hulp voor kinderen, jongeren en volwassenen. Onze werking is hoofdzakelijk gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie, het systemisch denken, de gestaltherapie en coachingtechnieken. Bij ons wordt niet alleen geluisterd en gepraat, maar vaak ook doelgericht geoefend en kom je tot nieuwe ervaringen. We vertrekken van je sterktes, waarden en persoonlijke voorkeuren.

psychodiagnostiek
Wij hebben een psychodiagnostisch team voor kinderen en jongeren en een psychodiagnostisch team voor volwassenen. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en Autisme (kinderen, jongeren en volwassenen) en in persoonlijkheidsstoornissen (volwassenen). Onze teamwerking, interne supervisie en jarenlange ervaring staan garant voor een hoge kwaliteit.

Met wie werken we samen?

Wij zijn gebonden aan de deontologische code en het beroepsgeheim. Met je toestemming werken wij ook samen met je huisarts, psychiater of je andere hulpverleners. Een psychodiagnostisch onderzoek gebeurt meestal in samenwerking met een kinder- en jeugdpsychiater, een psychiater of een neuroloog.

Hulp op jouw maat

Wij vinden het belangrijk dat je bij een psycholoog, pedagoog of coach terecht komt met de juiste specialisatie. Wij bekijken ook of de persoonlijke stijl van de therapeut bij je past. Daarom kom je eerst op intakegesprek bij onze vestigingscoördinator.

Onze psychodiagnostische onderzoeken zijn maatwerk. Wij gaan eerst samen na welke onderzoeken aangewezen zijn en welke instrumenten we daarvoor nodig hebben. Je geeft pas daarna je akkoord voor het verdere onderzoek.

Hoge bereikbaarheid en korte wachttijden

Je kan een afspraak maken voor een intakegesprek via onze website. Dat is laagdrempelig en gemakkelijk. Als je een vraag hebt, kun je ook altijd bellen of mailen. Onze wachttijden zijn kort omdat wij het aantal intakegesprekken beperken en 6 dagen op 7 een hoge beschikbaarheid hebben.

Je zit zelf aan het stuur

Binnen een vertrouwensrelatie werk je in alle veiligheid aan je eigen doelen. Jij bepaalt het doel, het proces bewaken we samen.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×