Onze praktijk

Groepspraktijk Eclips is een ambulante praktijk voor psychologische en pedagogische hulpverlening, coaching, erkende loopbaanbegeleiding en multidisciplinaire psychodiagnostiek.

Wij bestaan sinds 2012 en zijn sinds 2016 gevestigd in de Leeuw Van Vlaanderenlaan 35 te Kortrijk. Sinds augustus 2023 hebben we ook een vestiging in Gent Zuid. Wij werken met kinderen vanaf 3 jaar, jongeren, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. De hulpverlening is gedeeltelijk terugbetaalbaar door de mutualiteiten. De conventieregeling voor psychologen is nog maar beperkt in voege en is niet van toepassing voor zelfstandige groepspraktijken. Loopbaanbegeleiding is mogelijk met VDAB loopbaancheques.

Wij beschikken over moderne en aangename praktijkruimtes zodat wij uw patiënt/cliënt in een warm en aangenaam kader kunnen begeleiden.

Onze medewerkers zijn hoogopgeleid

Het team van Groepspraktijk Eclips bestaat uit universitair geschoolde klinisch psychologen en pedagogen. Daarnaast werken we ook met een erkend loopbaanbegeleider/stress- en burn-outcoach. De meeste van onze medewerkers hebben een erkende therapieopleiding gevolgd of zijn in opleiding. Wij hebben ons team zorgvuldig samengesteld en hebben veel medewerkers met een jarenlange ervaring.

De behandeling is gebaseerd op inzichten uit de cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie, gestalttherapie en coachingtechnieken. Afhankelijk van je persoonlijke leerstijl, je voorkeur en je specifieke aanmeldinsgvraag kiezen we op het intakegesprek voor jou de werkwijze die het meest garanties biedt op succes.

Onze medewerkers scholen zich voortdurend bij.

Onze werkdomeinen

Naast psychotherapie, coaching en VDAB loopbaanbegeleiding zijn wij gespecialiseerd in de multidisciplinaire psychodiagnostiek van ADHD, Autismespectrumstoornissen, syndroomstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Klinische psychodiagnostiek is veel meer dan het afnemen van enkele testen of vragenlijsten of het stellen van een classificerende diagnose. Het vraagt een specifieke klinische ervaring en expertise en moet directe aanknopingspunten bieden voor verdere psychotherapie en begeleiding. Wij hebben een ruime expertise in (complexe) differentiaaldiagnostische vragen zoals bijvoorbeeld het onderscheid tussen trauma en autisme of tussen borderline en autisme. Wij werken intensief samen met neurologen en (kinder- en jeugd)psychiaters voor de validering van de diagnose en de verdere (medicamenteuze) opvolging.

Een afspraak maken

Laagdrempeligheid is belangrijk. Daarom biedt onze website uitgebreide informatie over onze werking en kan uw patiënt/cliënt online een afspraak maken voor een intakegesprek. 

Het kan nuttig of helpend zijn dat u samen met uw patiënt/cliënt de afspraak maakt. Dat kan eenvoudig en snel via onze online-afsprakenagenda. In dringende gevallen mag u altijd even bellen om sneller een afspraak te krijgen.

Na de intake krijgt uw patiënt/cliënt de psycholoog, pedagoog of coach toegewezen die op basis van ervaring en expertise het meest geschikt is. Elke medewerker van Eclips heeft zijn eigen specialisaties. Zo krijgt uw patiënt/cliënt de beste garantie op kwaliteitsvolle hulp.

Door ons online afsprakensyseem hebben wij korte wachttijden. Wij vinden het belangrijk dat uw patiënt/cliënt snel in onze praktijk terecht kan, eenmaal hij de stap heeft gezet om hulp te zoeken.

Opvolging van uw patient/client

Wij vinden de samenwerking met de huisarts en de doorverwijzer heel belangrijk. U ontvangt na samenspraak met uw patiënt/cliënt op regelmatige basis een evolutieverslag zodat u op de hoogte blijft. Als u een vraag of een opmerking hebt, nodigen we u graag uit om telefonisch of via e-mail contact te nemen met de betrokken medewerker of met de coördinator.

Wenst u een overzicht van de contactgegevens van al onze medewerkers zodat u ze altijd bij de hand hebt? Een mailtje naar info@groepspraktijk-eclips.be volstaat.

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
 • Waar staan jullie voor?

  Groepspraktijk Eclips is een groepspraktijk van erkende klinisch psychologen en pedagogen die een bijkomende therapeutische of psychodiagnostische opleiding hebben genoten of daarvoor in opleiding zijn. We werken ook met een erkende loopbaanbegeleider/stress- en burn-outcoach. De belangrijkste kernwaarden in onze missie zijn professionaliteit en hulp op maat. Ons team is hoogopgeleid en beschikt over veel medewerkers met een lange ervaring. 

 • Hoe maak ik een eerste afspraak?

  Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen in Kortrijk en Gent en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

  Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info.kortrijk@groepspraktijk-eclips.be of info.gent@groepspraktijk-eclips.be.

 • Is een intakegesprek verplicht?

  Ja, dat klopt. Op het intakegesprek beluisteren we je vraag en leggen we de eerste klemtonen voor de verdere aanpak.  Dit stelt ons o.a. in staat om te beslissen welke medewerker van Eclips goed voor je geschikt is op basis van inhoudelijke specialisatie en persoonlijke stijl. Zo ben je zeker dat je bij de juiste psycholoog, pedagoog of coach terecht komt. Wij houden natuurlijk ook rekening met je persoonlijke voorkeur. 

  Als je je aanmeldt voor loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques is de intake gratis.

  Voor een intelligentieonderzoek voor terugbetaling logopedie is geen intake nodig. Je kan hiervoor rechtstreeks je afspraak reserveren op onze website.

 • Waarom is er een coördinatie- en administratiekost?

  Op het intakegesprek vragen we je ook om een coördinatie- en administratiekost te vereffenen. Dit bedrag is een vergoeding voor het werk van de coördinator die het centrale aanspreekpunt is van onze praktijk en hiervoor je administratief en inhoudelijk dossier voorbereidt en opmaakt, je toewijst aan de meest geschikte Eclipsmedewerker en therapeutische of psychodiagnostische aandachtspunten voor deze medewerker formuleert. Op die manier bewaken wij o.a. onze kwaliteit en professionaliteit.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×