Volwassenen en ouderen op zoek naar coaching


ADHD komt ook voor bij volwassenen. De symptomen veranderen wat met ouder worden, maar in de meeste gevallen blijft ADHD ook op latere leeftijd aanwezig. Soms wordt de diagnose zelfs pas op latere leeftijd gesteld omdat er vroeger minder aandacht aan voor was. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek én gerichte begeleiding.

Vragen?

Naar schatting komt autisme (ASS) voor bij 1 % van de volwassenen. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek én gerichte begeleiding. Daarbij is het niet in de eerste plaats belangrijk om te weten of je ASS hebt, maar wel hoe ASS bij jou voor beperkingen en kwaliteitsverlies in je leven leidt. Zo krijg je handvaten om er beter mee om te gaan. 

Vragen?

Jammer genoeg voelen heel wat mensen zich niet goed in hun job, maar komen ze er toch niet toe om hier een oplossing voor te vinden. Van werken veranderen is psychologisch een grote stap en hoe weet je dan zeker dat je niet van de regen in de drop belandt? Jobcoaching is dan een uitweg om beter met de moeilijkheden op je werk om te gaan of om gericht uit te kijken naar alternatieven. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je ook beroep doen op loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques.

Vragen?

De psychodiagnostiek van ASS bij vrouwen vraagt een specifieke deskundigheid. In de meeste gevallen blijft ASS bij vrouwen langer onopgemerkt omdat vrouwen gemiddeld genomen een groter sociaal aanpassingsvermogen hebben. Ze slagen er beter in om hun moeilijkheden te compenseren of te camoufleren, maar dit kost dan wel heel veel energie. Vrouwen met ASS zijn daarom gevoeiliger voor mentale uitputting of depressie omdat ze 's avonds moe thuis komen en dan vaak ook nog eens hun taken als moeder of partner moeten opnemen.

Vragen?

Je kan in onze praktijk terecht voor loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques. Veel werknemers en zelfstandigen maken er gebruik van als ze twijfels hebben over hun job of op zoek zijn naar een betere work life balance. Met de hulp van een erkend loopbaanbegeleider ontwikkel je een betere kijk op je professonele toekomst. Ben je op zoek naar meer tevredenheid in je job of denk je na over een nieuwe job? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Vragen?

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
 • Hoe maak ik een eerste afspraak?

  Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

  Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info@groepspraktijk-eclips.be of bellen naar het nummer 056 32 58 59. 

 • Hoe werken jullie? Wat mogen we van de begeleiding, coaching of psychotherapie verwachten?

  Er bestaan grote verschillen in de manier waarop psychologen werken. Elke psycholoog heeft een eigen persoonlijke stijl, maar verschilt ook op het vlak van opleiding en specialisatie. Het is belangrijk dat je daar zicht op hebt, zodat je weet of die psycholoog wel voor je geschikt is.  
  Wij werken in Eclips hoofdzakelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie en op basis van coachingtechnieken. Dat betekent dat wij sterk wetenschappelijk, doelgericht en actiegericht te werk gaan. Bij ons wordt niet alleen 'geluisterd' en 'gepraat', maar ook 'geoefend' en 'gewerkt'. Zo maak je sneller vorderingen. We houden natuurlijk ook rekening met je persoonlijke voorkeuren.

 • Hoe werken jullie op het vlak van psychodiagnostiek?

  Wij zijn een gespecialiseerd psychodiagnostisch team en werken multidisicplinair in samenwerking met een (kinder)neuroloog of een (kinder-en jeugd)psychiater. De onderzoeken in onze praktijk gebeuren uitsluitend in teamverband en met interne supervisie. Je vindt meer informatie over onze psychodiagnostische werking op onze website bij 'Aanbod en werkwijze'.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×