Volwassenen en ouderen met psychische klachten


Als je een burn-out hebt, heb je geen energie meer, voel je je uitgeput en twijfel je aan je eigen bekwaamheid. Een moeilijke of onduidelijke relatie met een leidinggevende of collega's speelt daarbij vaak een rol. Burn-out wordt vaak verward met depressie. Daarom is een goede diagnose aangewezen. Burn-out treft vooral gedreven mensen. Het komt meestal voor in een werkcontext, maar bij ook ouders of bij mensen die actief zijn in het verenigingsleven of andere organisaties.

Vragen?

Het stijgend gebruik van antidepressiva in ons land is zorgwekkend. Een depressie wordt vaak verward met een burn-out. Als je een depressie hebt, kan je nog wel, maar wil je niet meer. Bij een burn-out is het net het omgekeerde. Daarom noemen we depressie een stemmingstoornis en burn-out een energiestoornis. Bij een lichte en matige depressie is de effectiviteit van psychotherapie bewezen.

Vragen?

Alcoholafhankelijkheid is een van de meest voorkomende en onderschatte problemen bij volwassenen. Alcohol is overal aanwezig en neemt een grote plaats in in ons sociaal leven. De verslaving begint meestal heel geleidelijk. Eenmaal je er nadelen van begint te ondervinden, is het vaak moeilijk om het nog alleen op te lossen.

Vragen?

In elke relatie komen spanningen voor. Als die spanningen te lang blijven aanslepen, brengen ze het fundament van je relatie in gevaar. Met elkaar praten wordt dan steeds moeilijker, leidt snel tot discussies of een lange periode van stilzwijgen. Met koppeltherapie zoeken we een manier om opnieuw constructief met elkaar om te gaan.

Vragen?

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
 • Hoe maak ik een eerste afspraak?

  Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

  Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info@groepspraktijk-eclips.be of bellen naar het nummer 056 32 58 59. 

 • Hoe werken jullie? Wat mogen we van de begeleiding, coaching of psychotherapie verwachten?

  Er bestaan grote verschillen in de manier waarop psychologen werken. Elke psycholoog heeft een eigen persoonlijke stijl, maar verschilt ook op het vlak van opleiding en specialisatie. Het is belangrijk dat je daar zicht op hebt, zodat je weet of die psycholoog wel voor je geschikt is.  
  Wij werken in Eclips hoofdzakelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie en op basis van coachingtechnieken. Dat betekent dat wij sterk wetenschappelijk, doelgericht en actiegericht te werk gaan. Bij ons wordt niet alleen 'geluisterd' en 'gepraat', maar ook 'geoefend' en 'gewerkt'. Zo maak je sneller vorderingen. We houden natuurlijk ook rekening met je persoonlijke voorkeuren.

 • Hoe werken jullie op het vlak van psychodiagnostiek?

  Wij zijn een gespecialiseerd psychodiagnostisch team en werken multidisicplinair in samenwerking met een (kinder)neuroloog of een (kinder-en jeugd)psychiater. De onderzoeken in onze praktijk gebeuren uitsluitend in teamverband en met interne supervisie. Je vindt meer informatie over onze psychodiagnostische werking op onze website bij 'Aanbod en werkwijze'.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×