Kinderen met moeilijkheden op school

Begeleiding van kinderen, ouders en eventueel de school

Voor Wat Kan je bij ons terecht?

Heel wat kinderen hebben in de klas problemen met concentratie, overbeweeglijkheid en impulsiviteit. Hierdoor hebben ze het vaak moeilijk met de leerstof, de leerkracht en hun klasgenootjes. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Autisme is de laatste jaren steeds meer bekend geworden. Naar schatting komt autisme voor bij 0,7 tot 1 % van de kinderen. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek, advies en begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Hoogbegaafde kinderen krijgen dikwijls de stempel van lui, arrogant of lastig. Sommige scholen hebben al een specifiek aanbod voor hoogbegaafde kinderen, maar dat is niet altijd voldoende. Wij begeleiden hoogbegaafde kinderen en hun ouders en geven indien nodig ook ondersteuning aan de school.

Meer vragen? Neem contact

Vriendjes of vriendinnetjes hebben is heel belangrijk voor kinderen. Goede sociale vaardigheden en een sociale intelligentie zijn hiervoor belangrijk. Sommige kinderen hebben hierbij ondersteuning nodig.

Meer vragen? Neem contact

Jammer genoeg worden heel wat kinderen gepest op school of voelen zich uitgesloten. Antipestprogramma's op school zijn nuttig, maar ze zijn vaak onvoldoende om alle pestproblemen in de klas of op de speelplaats op te lossen. In heel wat situaties is extra begeleiding nodig.

Meer vragen? Neem contact

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.