Jongeren met moeilijkheden op school


Kinderen die vaak de les storen liggen meestal niet goed bij de leerkrachten. Dat is begrijpelijk. Ze worden vaak gestraft of uit de klas gezet, maar dat blijkt meestal niet te helpen. Indien de moeilijkheden blijven aanhouden, is het aangewezen om profssionele hulp te zoeken voordat de moeilijkheden op school escaleren.

Vragen?

Jongeren zijn in de adolescentie sterk gericht op leeftijdsgenoten. Sociale relaties zijn in die periode superbelangrijk. Sommige jongeren vinden echter moeiljk aansluiting, staan vaak alleen op de speelplaats, ... Dat kan echter verschillende soorten oorzaken hebben. Een deskundig psychodiagnostisch onderzoek kan hier klaarheid in brengen. Eens we weten hoe een probleem is ontstaan en hoe het wordt in standgehouden, is ook een efficiënte begeleiding mogelijk.  

Vragen?

Bijna alle tieners zijn wel eens onzeker over zichzelf. Ze zijn immers op zoek naar wie ze zijn en naar wie ze willen zijn. Ze zijn ook heel gevoelig voor hoe anderen naar hen kijken. Dat is vaak de reden waarom jongeren zo veel met sociale media bezig zijn. Soms gaan jongeren omwille van onzekerheid ook storend gedrag stellen op school. Straffen heeft dan geen zin.

Vragen?

De cijfers liegen er niet om: veel jongeren worden gepest op school. Vaak zijn de school en de ouders niet op de hoogte, omdat ze niets durven zeggen uit angst dat het hierdoor nog erger wordt. Antipestprogramma's op school zijn nuttig, maar sommige jongeren hebben extra begeleiding nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om oog te hebben voor de pester.

Vragen?

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
  • Hoe maak ik een eerste afspraak?

    Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen in Kortrijk en Gent en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

    Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info.kortrijk@groepspraktijk-eclips.be of info.gent@groepspraktijk-eclips.be.

  • Moet mijn zoon/dochter ook op het intakegesprek aanwezig zijn?

    Ja, het is in principe aangewezen dat je zoon/dochter ook op het intakegesprek aanwezig is. Als je je zoon/dochter omwille van een specifieke reden liever niet meebrengt naar het intakegesprek kan dat natuurlijk ook.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×