Jongvolwassenen met psychische klachten

Psychologische hulp

Voor Wat Kan je bij ons terecht?

Piekeren, rondjes draaien in je hoofd, ... heel wat jongvolwassenen hebben er last van. Als je blijft nadenken over een probleem dat je toch niet kan oplossen, leidt dat alleen maar tot negatieve gevoelens en stress. Leren loslaten en aanvaarden dat de dingen niet altijd zijn zoals je wil dat ze zijn, is vaak een deel van de oplossing.

Meer vragen? Neem contact

Sommige jongeren krijgen met ouder worden steeds meer last van onzekerheid en sociale angst. Ze worden zich meer bewust van het feit dat anderen hen negatief kunnen beoordelen en kunnen dat idee niet loslaten. Dit leidt dan tot piekeren, stress en sociaal isolement.

Meer vragen? Neem contact

Dwanggedachten kunnen je leven ernstig verstoren. Zij gaan vaak ook gepaard met dwanghandelingen zoals dingen controleren, tellen, ... Zo geraak je snel in een vicieuze cirkel en verlies je levenskwaliteit. In de therapie bouwen we geleidelijk je dwanghandelingen af zodat je terug een vrijer leven kan leiden en werken we ook aan je angstgedachten.

Meer vragen? Neem contact

Een depressie bij jongvolwassenen wordt vaak te laat opgemerkt, zeker als het gepaard gaat met rondhangen, slechte schoolprestaties, drug- of alcoholgebruik, een verstoord dagritme, enz. Deze symptomen vallen veel meer op dan de onderliggende depressie. Hierdoor krijgen deze jongvolwassenen soms niet de juiste hulp.

Meer vragen? Neem contact

Wie slaapproblemen heeft, probeert vaak allerlei dingen uit om ervan af te geraken, maar alleen is dat moeilijk. Met deskundige ondersteuning krijg je inzicht in je eigen slaapproblemen en leer je wat je moet doen als je niet kan inslapen of doorslapen.

Meer vragen? Neem contact

Hooggevoeligheid is een onderschat probleem. Het probleem onderkennen is al een eerste stap. Daarna kun je in de therapie leren hoe je overprikkeling kan voorkomen en er beter mee kan omgaan.

Meer vragen? Neem contact

Er zijn allerlei soorten tics: knipperen met de ogen, hoesten, je neus aanraken, enz. Hoe meer je op die tics begint te letten, hoe erger ze vaak worden. We kunnen met gedragstherapie die tics meestal snel verminderen. Soms maken de tics deel uit van een onderliggende problematiek zoals Gilles De La Tourette.

Meer vragen? Neem contact

Eetproblemen ontstaan vaak heel geleidelijk. Eenmaal het eetprobleem begint op te vallen, heeft het zich meestal al flink vastgezet. Een geleidelijke, maar vasthoudende aanpak is dan nodig. Voor eetproblemen in een vergevorderd stadium is meestal een opname aangewezen.

Meer vragen? Neem contact

Seks kan aangenaam en prettig zijn, maar soms worden we geconfronteerd met gebeurtenissen of onzekerheden die een negatieve impact hebben op onze seksualiteitsbeleving. Zowel lichamelijke, psychologische, relationele als culturele factoren kunnen hierbij een rol spelen. Individuen en koppels kunnen bij ons terecht met hun relationele of seksuele zorgen. We gaan samen op zoek naar oplossingen.

Meer vragen? Neem contact

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.