Onze praktijk

Psychologische en Pedagogische hulp

Over Groepspraktijk Eclips

WAAR STAAN WE VOOR?

 

Wie zijn we?
Groepspraktijk Eclips is een groepspraktijk van erkende psychologen en pedagogen in het centrum van Kortrijk. Naast een masterdiploma hebben onze medewerkers een erkende therapeutische of psychodiagnostische opleiding genoten of zijn daarvoor in opleiding. We werken ook met een stress- en burn-outcoach.

 

Wat doen we?
coaching, begeleiding en psychotherapie
Wij bieden professionele hulp voor kinderen, jongeren en volwassenen. Onze werking is hoofdzakelijk gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten uit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie en coachingtechnieken. Bij ons wordt niet alleen geluisterd en gepraat, maar ook geoefend en gewerkt. We vertrekken van je sterktes, waarden en persoonlijke voorkeuren.

psychodiagnostiek
Wij hebben een uitgebreid psychodiagnostisch team voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wij zijn vooral gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en Autisme en in persoonlijkheidsstoornissen. Onze interne teamwerking en jarenlange ervaring staan garant voor een hoge kwaliteit.

 

Met wie werken we samen?
Wij zijn gebonden aan de deontologische code en het beroepsgeheim. Met je toestemming werken wij ook samen met je huisarts, psychiater of je andere hulpverleners. Een psychodiagnostisch onderzoek gebeurt meestal in samenwerking met een kinder- en jeugdpsychiater, een psychiater of een neuroloog.

 

 

WAAR GAAN WE VOOR?

 

Hulp op jouw maat
Wij vinden het belangrijk dat je bij een psycholoog, pedagoog of coach terecht komt met de juiste specialisatie. Wij bekijken ook of de persoonlijke stijl van de therapeut bij je past. Daarom kom je eerst op intakegesprek bij onze coördinator.

Onze psychodiagnostische onderzoeken zijn maatwerk. Wij gaan eerst samen na welke onderzoeken aangewezen zijn en welke instrumenten we daarvoor nodig hebben. Je geeft pas daarna je akkoord voor het verdere onderzoek.

 

Hoge bereikbaarheid en korte wachttijden
Je kan een afspraak maken voor een intakegesprek via onze website. Dat is laagdrempelig en gemakkelijk. Als je een vraag hebt, kun je ook altijd bellen of mailen. Onze wachttijden zijn kort omdat wij het aantal intakegesprekken beperken en 6 dagen op 7 een hoge beschikbaarheid hebben.

 

Je zit zelf aan het stuur
Binnen een vertrouwensrelatie werk je in alle veiligheid aan je eigen doelen. Jij bepaalt het doel, het proces bewaken we samen.

Groepspraktijk Eclips Medewerkers

Publicaties van Ivo Engelen, coördinator

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.