Jongeren met studie- of gedragsproblemen

Professionele begeleiding

Voor Wat Kan je bij ons terecht?

Plannen, organiseren, aandacht, ... zijn heel belangrijk op school. Alle jongeren hebben een verschillend ontwikkelingstempo. Voor sommige jongeren is een bijkomende training aangewezen omdat de school meer van hen vraagt dat ze op dat moment aankunnen.

Meer vragen? Neem contact

Een groeiende groep jongeren heeft te maken met problemen op het vlak van concentratie, overbeweeglijkheid en impulsiviteit. Hierdoor geraken ze vaak in conflict met leeftijdsgenoten, leerkrachten en ouders. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Hoogbegaafde jongeren krijgen dikwijls de stempel van lui, arrogant of lastig. Een IQ-test is onvoldoende om zicht te krijgen op het probleem, want het is niet omdat je hoog scoort op een intelligentietest dat er een probleem is. Jongeren die hoogbegaafd zijn, hebben begrip en ruimte nodig om zich positief te kunnen ontwikkelen.

Meer vragen? Neem contact

Autisme is de laatste jaren steeds meer bekend geworden. Naar schatting komt autisme voor bij 0,7 tot 1 % van de jongeren. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek, advies en begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Tieners die te weinig studeren worden al snel lui of ongemotiveerd genoemd. Onvoldoende werken voor school heeft echter meestal te maken met negatief denken, een gebrek aan zelfvertrouwen en een tekort aan zelfsturing. Studietips helpen dan niet. Met professionele begeleiding kunnen we meestal wel vorderingen maken.

Meer vragen? Neem contact

Aanhoudende opvoedingsproblemen kunnen na een tijdje zwaar doorwegen. Ouders proberen dan vanalles uit. Even laten betijen, dingen proberen uit te praten, regels afspreken, straffen, mild zijn, nieuwe straffen bedenken... tot ze het na een tijdje ook niet meer weten. Dan is opvoedingshulp aangewezen.

Meer vragen? Neem contact

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.