Kinderen met moeilijkheden thuis

Begeleiding van kinderen en ouders

Voor Wat Kan je bij ons terecht?

De meeste kinderen hebben het wel eens moeilijk met naar bed gaan. Meestal willen ze gewoon wat langer opblijven, maar soms zijn kinderen ook echt bang om te gaan slapen of staan ze na een tijdje weer op. Het is als ouder niet eenvoudig om hier altijd goed op te reageren. Dit kan voor ernstige problemen zorgen in het gezin.

Meer vragen? Neem contact

Heel wat kinderen kunnen zich thuis moeilijk concentreren bij hun huiswerk, zijn overbeweeglijk of impulsief. Ouders zitten dan soms met de handen in het haar. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Autisme is de laatste jaren steeds meer bekend geworden. Naar schatting komt autisme voor bij 0,7 tot 1 % van de kinderen. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek, advies en begeleiding.

Meer vragen? Neem contact

Voor kinderen heeft een echtscheiding altijd een grote impact, zelfs als de gescheiden ouders goed met elkaar blijven communiceren. Een echtscheiding brengt heel wat verdriet, onzekerheid en angst met zich mee en leidt vaak tot complexe situaties.

Meer vragen? Neem contact

Aanhoudende opvoedingsproblemen kunnen na een tijdje zwaar doorwegen. Ouders proberen dan vanalles uit. Even laten betijen, dingen proberen uit te praten, regels afspreken, straffen, mild zijn, nieuwe straffen bedenken... tot ze het na een tijdje ook niet meer weten. Dan is gespecialiseerde opvoedingshulp aangewezen.

Meer vragen? Neem contact

Het is niet eenvoudig om op te lossen: een kind dat niet wil eten aan tafel. Alle ouders vinden het belangrijk dat hun kind goed eet, dus als het op dat vlak moeilijk verloopt, heeft dat vaak een grote invloed op het gezin. Om als ouders dan op één lijn te blijven in de aanpak van het probleem is dubbel moeilijk.

Meer vragen? Neem contact

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.