Disclaimer en Cookies info

DISCLAIMER

 

Deze website is eigendom van Ivo Engelen, oprichter en coördinator van Groepspraktijk Eclips, Leeuw Van Vlaanderenlaan 35, 8500 Kortrijk. (ondernemingsnummer: 0486.414.114).  Door de toegang tot en het gebruik van deze  website verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de volgende algemene voorwaarden.

 

Intellectuele eigendomsrechten

De volledige inhoud van deze site is beschermd door intellectuele rechten en behoort toe aan Groepspraktijk Eclips of rechthoudende derden. Elk gebruik, reproductie, verspreiding, verkoop, verdeling, publicatie, aanpassingen, vertalingen en bewerkingen van informatie of eigendommen van de website onder om het veen welke vorm en met om het veen welke middelen is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Ivo Engelen, coördinator van Groepspraktijk Eclips.

 

Beperking van aansprakelijkheid

De informatie op de website is van algemene aard.  De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.

Groepspraktijk Eclips levert grote inspanningen om de informatie volledig, juist, en up-to-date te houden, maar er kunnen onjuistheden voorkomen in de ter beschikking gestelde informatie.  Indien de verstrekte informatie onjuistheden bevat, zal Groepspraktijk Eclips de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten.  Groepspraktijk Eclips kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat uit het gebruik van de informatie op deze site.  Indien u onjuistheden vaststelt op de website, kan u de beheerder van de website contacteren op info@groepspraktijk-eclips.be.  

De inhoud van de site kan steeds zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden.  Groepspraktijk Eclips geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.

Groepspraktijk Eclips kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld door schade te wijten aan het gebruik van deze site of van een andere, inzonderheid als gevolg van links of hyperlinks, met inbegrip, zonder beperking, van alle verliezen, werkonderbrekingen, beschadiging van programma's of andere gegevens op het computersysteem, van apparatuur, programmatuur of andere van de gebruiker.

De website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina's van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen.  Het plaatsen van links naar deze websites of pagina's impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan.  Groepspraktijk Eclips verklaart uitdrukkelijk dat zij geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

 

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken

Het Belgisch recht is van toepassing op deze site.  In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Kortrijk bevoegd. 

 

 

PRIVACY 

Verwerking van persoonsgegevens

Groepspraktijk Eclips hecht belang aan uw privacy.  Wij respecteren de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen gebruikt worden voor volgende doeleinden: dossierbeheer, het beheer van reservaties en het versturen van nieuwsbrieven indien daartoe uitdrukkelijk toestemming is gegeven.  Deze gegevens zijn enkel toegankelijk voor de medewerkers van Groepspraktijk Eclips. Onder geen beding zullen gegevens doorgegeven worden aan derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens.  Mits bewijs van identiteit kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Groepspraktijk Eclips, Leeuw Van Vlaanderenlaan 35, 8500 Kortrijk, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens.  Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist of niet volledig zouden zijn.

De persoonsgegevens worden bewaard gedurende de termijn de noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen.

Groepspraktijk Eclips kan anonieme of geaggregeerde gegevens verzamelen van niet-persoonlijke aard, zoals browser type of IP-adres, het besturingsprogramma dat u gebruikt of de domeinnaam van de website langs waar u naar de website van Groepspraktijk Eclips bent gekomen.  Dit maakt het ons mogelijk de website permanent te optimaliseren voor de gebruikers.

 

Het gebruik van cookies

Op deze website maken we gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen.

Groepspraktijk Eclips plaatst enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van de site. Voorbeeld hiervan is ingelogd zijn en het mogelijk maken om te reageren op de website.

Het gebruik van cookies is van groot belang voor het goed laten draaien van onze website, maar ook cookies waarvan je niet direct het effect ziet (zoals Google Analytics) zijn zeer belangrijk. Zonder anonieme input van bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we hem kunnen verbeteren. Een advertising cookie die wordt geplaatst zorgt middels een zogeheten ‘frequency cap’ dat je niet continu wordt benaderd door dezelfde advertentie.

De ‘tracking cookies’, die worden geplaatst voor analytische doeleinden of advertenties, zijn zogenaamde ‘third party cookies’. Deze cookies worden niet door ons zelf geplaatst, maar door derde partijen. Om deze reden kunnen wij hier geen verantwoording voor nemen.

Wil je niet dat er cookies worden geplaatst? Dan kun je cookies eenvoudig uitzetten via je browser. 
Hoe je dit doet is afhankelijk van het type browser waarmee je surft.
Hieronder halen we de 5 meest gebruikte browsers aan en hoe je te werk gaat.

Chrome: Klik op de 3 puntjes, rechtsbovenin. Klik op Geschiedenis > Geschiedenis > 'Browsegegevens wissen'.

Edge: Klik op de 3 puntjes rechtsboven > Instellingen. Klik onder 'Browsegegevens wissen' de optie 'Kies wat u wilt wissen'. > Druk op de 'Wissen'-knop.

Firefox: Klik op de 3 streepjes rechtsboven, klik op Opties > Privacy > 'Individuele cookies verwijderen' > 'Alle verwijderen'.

Internet Explorer: Klik op het tandwiel  bovenin > 'Internetopties' > 'Algemeen'. Klik onder 'Browsegeschiedenis' op Verwijderen.

Safari (MacOS): Kies Safari > Voorkeuren > Privacy > 'Bewaarde cookies en gegevens verwijderen' > 'Beheer websitegegevens' > 'Verwijder alles'.

 

Overzicht van gebruikte cookies

Hieronder wordt beschreven welke cookies wij zelf plaatsen en van welke door een third-party wordt gemaakt.

Google Analytics
Via Google Analytics worden op Groepspraktijk Eclips geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken. Wij gebruiken deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten of in andere landen waar server van Google gepositioneerd staan. Google verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Wil je niet dat je klikgedrag wordt bijgehouden? Dan kan je via de website van Google een browser plugin downloaden die dit voorkomt. Deze instelling geldt dan voor alle websites die je bezoekt. Je kunt de browserplugin hier downloaden.

Functionele cookies
Dit zijn cookies die strict noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website. Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt. Zo wordt er op Groepspraktijk Eclips gebruik gemaakt van cookies om in te kunnen loggen en te reageren. Ook worden cookies gebruikt om instellingen en voorkeuren te onthouden.

Sociale knoppen 
Op de site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf, en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent zodat je niet elke keer op Twitter of Facebook hoeft in te loggen zodra je iets wilt delen. Om te zien wat zij met persoonsgegevens doen die zij met deze code binnen krijgen, kun je de privacyverklaringen van FacebookTwitterGoogle+ en LinkedIn inzien.

Embedded content 
In blogartikelen kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op Groepspraktijk Eclips wordt ontsloten. Denk hierbij aan presentaties, YouTube video’s en Spotify. Op vergelijkbare wijze als de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen kun je vinden in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen controle op.

Advertising cookies
Om advertenties te serveren wordt een cookie van DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij, en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden vertoond. Dit wordt ook wel een ‘frequency cap’ genoemd. Als je desondanks deze cookie niet wilt laten plaatsen kun je dit aangeven op de website van YourChoicesOnline.

Heb je een vraag? Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Je kan ook gewoon even bellen of mailen.